Tekstschrijver gezocht?

Teksten die lekker lezen. Die je doelgroep aanspreken. Foutloos natuurlijk, maar ook heerlijk helder, informatief en overtuigend. Onze tekstschrijvers schrijven ze voor je. Of het nu gaat om een website, brochure, beleidstekst, rapport, jaarverslag, jubileumboek, blog, zakelijke brief of een inschrijving op een aanbesteding — wij zorgen ervoor dat elk woord raak is.

Ik wil een offerte »

Of lees eerst meer over wat we voor je kunnen betekenen:


Samen halen we het beste uit je tekst.

We schrijven niet alleen graag jouw teksten, maar denken ook met je mee over een vorm en inhoud die je doelgroep aanspreekt. Tekstadvies tot de laatste punt.

Vertel me meer »

Interviews voor goede teksten.

Je kunt aan pakkende teksten komen zonder zelf een woord op papier te zetten: je levert mondeling de ingrediënten, wij doen de rest.

Vertel me meer »

Het perfecte aanbestedingsplan.

Wil je die grote klant aan boord krijgen? Van alle gedetailleerde informatie die verschillende afdelingen aanleveren, maken wij een overtuigend verhaal.

Vertel me meer »

Een glashelder jaarverslag.

Voor een soepel verlopend traject dat resulteert in een glashelder jaarverslag, schakel je de Taalwerkplaats in. Wij schuiven graag bij je aan voor tekst en advies.

Vertel me meer »

Zakelijke brieven en e-mails.

Duidelijk en prettig van toon, dat is een goede brief of e-mail. Met een set eenvoudig te personaliseren brieven en e-mails bespaar je tijd en kosten.

Vertel me meer »

Een sprankelend jubileumboek.

De kers op de taart van je bedrijfsjubileum: een jubileumboek dat tegelijk een krachtig marketinginstrument is.

Vertel me meer »


Een goede tekst

Wij zorgen ervoor dat elk woord raak is. Dus wil je een goede tekst, en dat voor een goede prijs en als het even kan een beetje snel? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Klik op een onderwerp voor meer informatie erover:

Doorpakken? Daar houden wij niet van. Althans, niet van dat woord of andere kantoorclichés. De teksten die wij voor je schrijven, zijn in vlot en helder Nederlands. Vlot is ook onze werkwijze. We houden namelijk niet van doorpakken, maar wel van aanpakken.

Wil je een goed idee uitwerken, maar lukt het je niet om dat sprankelend of overtuigend te verwoorden, precies zoals je voor ogen staat? Dan helpen we je graag om het beste resultaat te bereiken. Dat kan op twee manieren: als schrijfcoach of als ghostwriter.

Bij schrijfcoaching begeleiden we je bij het schrijven van je tekst. Je krijgt heldere aanwijzingen en slimme tips waarmee je zelf meteen aan de slag kunt. Om te beginnen stellen we samen een bouwplan op dat je daarna kunt invullen. Is je tekst klaar? Dan zet een van onze redacteuren de puntjes op de i (kijk bij Redactie voor meer hierover).

Wil je alles uit handen geven en ons jouw tekst laten schrijven met jou als auteur van de publicatie? Schakel ons dan in als ghostwriter. We schrijven jouw tekst met het doel dat je nastreeft, voor de doelgroep die jij wilt bereiken en in de toon die jij plezierig vindt.

Webteksten, (beleids)rapporten, brieven en e-mails, blogs, brochures, jaarverslagen, persberichten, aanbestedingen, jubileumboeken, digitale magazines — de Taalwerkplaats schrijft ze voor je. Onze tekstschrijvers zorgen voor een aansprekende tekst waarin je lezer gemakkelijk zijn weg vindt en die past bij het medium van je keuze. Van informatief tot swingend commercieel.

Is je tekst bestemd voor een heel grote doelgroep? Ook voor mensen die lezen lastig vinden? De Taalwerkplaats weet alles van begrijpelijk Nederlands. Dat staat ook wel bekend als taalniveau B1: geschikt voor de meeste lezers, met woorden die iedereen kent, duidelijke zinnen en heldere kopjes. Wij hebben talloze brieven, webteksten en polisvoorwaarden van verzekeraars en banken omgezet in begrijpelijk Nederlands. Ook jouw teksten maken we graag geschikt voor alle lezers.

Goed om te weten: wij werkten mee aan een Van Dale-woordenboek en een lesmethode voor mensen die het Nederlands (nog) niet goed beheersen.

Interpreteren de lezers je verslag zoals jij dat wilt? Begrijpen de ontvangers van je brieven en e-mails de boodschap die je probeert over te brengen? Reageren de bezoekers aan je website zoals je had verwacht?

Daar kunnen wij je alles over vertellen. Laat je teksten daarom door ons nalopen. Elke tekst komt daarvoor in aanmerking: van brieven en e-mails tot webteksten en van non-fictieboeken tot brochures.

Wat doen we als we je teksten checken? We analyseren je tekst dan op de hoofdonderdelen van het redactiemodel uit het Handboek voor de redacteur. Of wil je dat we alleen naar specifieke punten kijken, bijvoorbeeld correctheid, toon van de tekst of dat ‘een tekst wel B1 genoeg is’? Dan doen we dat natuurlijk.

Je krijgt een helder adviesrapport van ons, waarin we samenvatten wat we van je tekst vinden en we je praktische tips geven. Wat gaat er al goed? Wat kan er beter? Hoe pak je dat aan?

Het redactiemodel Het redactiemodel

Heb je al iets geschreven en zoek je een professional die ervoor zorgt dat die tekst foutloos is en doet wat je ermee beoogt? Ook dan geven we je graag de beste tekstadviezen. Bij Redactie lees je hier alles over.Ik wil meer informatie over tekstschrijven.

Wil je een offerte? Of heb je een vraag over tekstschrijven? Bel ons op 071 523 57 66, stuur een mailtje naar info@taalwerkplaats.nl of vul dit formulier in.

reCaptcha