Een jubileumboek laten schrijven

Een goed geschreven en prachtig geïllustreerd jubileumboek is veel meer dan een relatiegeschenk. Het maakt de bedrijfscultuur tastbaar, verstevigt de identiteit en verbindt medewerkers. Een jubileumboek versterkt bovendien de band met klanten, partners en andere relaties. Dat is nou de kracht van een authentiek, ijzersterk gepresenteerd verhaal.

Pioniers, pijlers en pad naar de toekomst

Van bloeiend familiebedrijf tot ideële stichting, vrijwel alle organisaties kennen kleurrijke grondleggers: pioniers die grote obstakels moesten overwinnen. Wie waren zij en welke waarden hadden ze? Wat zijn de pijlers waarop de organisatie rust en hoe ziet het pad naar de toekomst eruit? Dat zijn vragen die een jubileumboek bij uitstek beantwoordt. Interviews met bijvoorbeeld (oud-)medewerkers, klanten en bestuurders geven de organisatie een gezicht en kleuren het verhaal.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Een bedrijfsverhaal (of corporate story zoals sommigen ook wel zeggen) kan anekdotisch zijn of essayistisch, chronologisch verteld of thematisch, of een mix daarvan. We helpen je graag om goede keuzes te maken.

  • We denken mee over de opzet: advies, concept en bouwplan.
  • Voor ingrediënten voor de tekst maken we graag gebruik van het bedrijfsarchief en doen we zo nodig aanvullend (bronnen)onderzoek.
  • We interviewen betrokkenen.
  • We schrijven een verhaal dat het gevoel van de organisatie overbrengt, in een stijl die past bij je organisatie.
  • Bedien je een buitenlandse markt? Dan kunnen we het boek voor je vertalen.

Projectbegeleiding: van idee tot jubileumboek

Een jubileumboek maken is een uniek project. Logisch dat niet iedere organisatie daarvoor zelf de expertise in huis heeft. We kunnen daarom zelfs een stapje verdergaan en niet alleen de inhoud verzorgen, maar ook de vormgeving voor je regelen en zelfs het drukwerk. Dankzij onze jarenlange ervaring in het boekenvak kunnen wij dit project begeleiden van idee tot boek.

Uit nood geboren

Bekijk het jubileumboek dat wij schreven voor de Leidse Stichting Huisvesting Werkende Jongeren.

Uit nood geboren

Kennismakingsgesprek om een jubileumboek te laten schrijven

Niet langdradig, taai en slaapverwekkend, maar vol wetenswaardigheden en lekker om te lezen. Zoek je dat? En heb je binnenkort iets te vieren? Bel ons op 071 523 57 66 of vraag een offerte aan of laat ons je verder informeren.

Ik wil een offerte »Ik wil meer informatie over een jubileumboek schrijven.

Wil je een offerte? Of heb je een vraag over een jubileumboek schrijven? Bel ons op 071 523 57 66, stuur een mailtje naar info@taalwerkplaats.nl of vul dit formulier in.

reCaptcha