Haal het beste uit je tekst

Ben je er niet zeker van of je tekst foutloos is of zo scherp en overtuigend als je wilt? Geef hem dan aan ons, want met onze redactie haal je het beste uit je tekst.

Ik wil een offerte »

Vertel me eerst meer »Redacteur gezocht?

Een redacteur is de schakel tussen schrijver en lezer. Onze redacteuren hebben daarom niet alleen een uitstekend taalgevoel, maar begrijpen ook hoe tekst een boodschap overbrengt. Of het nu gaat om een jaarverslag, boek, website, brief of brochure, wij zorgen ervoor dat je tekst doet wat je ervan verwacht — doeltreffend, foutloos en klantgericht.

Leuk om te weten: wij schreven een standaardwerk op dit gebied, het Handboek voor de redacteur.

Bereik je met je tekst je doelgroep? Is de inhoud duidelijk? Leidt de structuur de lezer als vanzelf door het verhaal? En staan er geen taalfouten in? Het is heel nuttig (en vaker nog: noodzakelijk) om een eindredacteur met een frisse blik naar je tekst te laten kijken. Zodat je tekst ook echt doet wat je ermee beoogt en er geen fouten in staan. De Taalwerkplaats vindt het leuk om zelfs de pittigste teksten prettig leesbaar en foutloos te maken.

Met de Taalwerkplaats haal je de scherpste redacteuren binnen. Wij houden zo van dit vak, dat we onze vakkennis hebben gebundeld in een standaardwerk: het Handboek voor de redacteur. Vakgenoten en deskundigen, zoals het Genootschap Onze Taal, prijzen dit boek als onmisbaar. Prettig idee toch, dat de schrijvers ervan ook jouw tekst tot in de puntjes verzorgen?

Webteksten, rapporten, e-mails, brieven, blogs, brochures, jaarverslagen, persberichten, aanbestedingen, jubileumboeken, digitale magazines — de Taalwerkplaats redigeert en corrigeert ze voor je. Onze redacteuren zorgen voor een aansprekende tekst waarin je lezer gemakkelijk zijn weg vindt en die past bij het medium van je keuze. Van informatief tot swingend commercieel.

Is je tekst bestemd voor een heel grote doelgroep? Ook voor mensen die lezen lastig vinden? De Taalwerkplaats weet alles van begrijpelijk Nederlands. Dat staat ook wel bekend als taalniveau B1. Wij hebben talloze brieven, webteksten en polisvoorwaarden van verzekeraars en banken omgezet in begrijpelijk Nederlands. Daarmee kwamen zij in aanmerking voor het Keurmerk Klantgericht Verzekeren; in de brochure lees je daar meer over. Ook jouw teksten maken we graag geschikt voor alle lezers.

Goed om te weten: wij werkten mee aan een Van Dale-woordenboek en een lesmethode voor mensen die het Nederlands (nog) niet goed beheersen.

Je hebt nog geen tekst of alleen maar een paar fragmenten ervan? En je kunt wel wat teksthulp gebruiken of ziet zelfs door de bomen het bos niet meer? Ook dan ondersteunen we je graag. Als je tekst meer nodig heeft dan redactie, kun je ons inzetten als tekstschrijver, schrijfcoach of ghostwriter (bij Schrijven lees je hier alles over).

Wat kunnen we voor jou doen?

Wil je weten wat we voor jou en jouw teksten kunnen betekenen? Vraag een offerte aan, of laat ons je verder informeren.

Voor wie werken wij?

Wij werken voor uiteenlopende organisaties — van kinderopvang tot universiteit, van politieke partij tot organisatieadviesbureau, van theater tot filmfestival. Net als de Taalwerkplaats hechten zij aan heldere, aansprekende teksten. Zien voor wie wij ons inzetten? Dan kan hier.Ik wil meer informatie over teksten laten redigeren.

Wil je een offerte? Of heb je een vraag over redactie? Bel ons op 071 523 57 66, stuur een mailtje naar info@taalwerkplaats.nl, of vul dit formulier in.