Wie zijn wij?

De Taalwerkplaats verzorgt sinds 2005 alles wat met tekst te maken heeft. De leiding is in handen van taalkundigen Heidi Aalbrecht en Pyter Wagenaar.

Waarom kies je voor de Taalwerkplaats?

Natuurlijk wil je ervan verzekerd zijn dat je met professionals werkt. Dat komt goed uit. Wij hebben een schat aan ervaring in klant- en doelgroepgericht schrijven, zowel voor het bedrijfsleven als voor de overheid.

  • Auteurs van het Handboek voor de redacteur, het standaardwerk voor iedereen die redigeert
  • Tekstschrijvers en redacteuren die tot de top van Nederland behoren
  • Enthousiasmerende trainers die werken met materiaal dat we op maat voor jou hebben ontwikkeld
  • Zeer ervaren beëdigd vertalers
  • Een oplossingsgerichte werkhouding die je tijd en geld bespaart

Voor wie werken wij?

Wij werken voor uiteenlopende organisaties — van kinderopvang tot universiteit, van politieke partij tot organisatieadviesbureau, van theater tot filmfestival. Net als de Taalwerkplaats hechten zij aan heldere, aansprekende teksten. Zien voor wie wij ons inzetten? Dan kan hier.

Kunnen wij ook jou helpen met tekst, training of vertaling? Bel ons op 071 523 57 66, stuur een mailtje naar info@taalwerkplaats.nl, of gebruik het contactformulier.

Maak kennis met de oprichters

Wij hebben van woorden ons werk gemaakt. Eerder werkten we allebei bij Van Dale, onder meer aan de Dikke Van Dale. Naast ons werk in de Taalwerkplaats schrijven we taaladviesboeken en andere taalboeken waarvan veel mensen op het werk en thuis gebruikmaken.Ik wil meer informatie.