Goed leren redigeren of schrijven

Wil je er zelf voor zorgen dat elk woord raak is? Na een redactiecursus of schrijftraining van de Taalwerkplaats hanteer je zelfverzekerd de (rode) pen.

Ik wil een offerte »

Vertel me eerst meer »Op zoek naar een redactiecursus of schrijftraining?

Voor professionals die doeltreffend, foutloos en klantgericht willen leren schrijven, organiseert de Taalwerkplaats praktische trainingen en workshops. Ook kunnen we je intensief persoonlijk begeleiden tijdens het schrijven. Ben je al een taalheld en wil je je redactievaardigheden aanscherpen? Lees dan ook verder.

Welke taalvaardigheden wil je aanscherpen? Kies uit de volgende bouwstenen en wij stellen een taalworkshop of schrijftraining op maat samen voor je medewerkers.

  • spelling
  • werkwoordspelling
  • zinsbouw
  • teksten structureren
  • commercieel schrijven
  • klantgericht schrijven
  • overtuigend schrijven
  • zakelijke e-mails en brieven schrijven
  • schrijven voor sociale media
  • bloggen

Hulp nodig bij het schrijven van een omvangrijke tekst? Een schrijfcoach helpt je met de structuur, geeft schrijftips en laat zien hoe je een tekst met eenvoudige ingrepen nog pakkender en overtuigender maakt. De schrijfcoaches van de Taalwerkplaats zijn gerenommeerde taaladviseurs. Zij schreven onder andere Schrijfstijl. De basis van een goede tekst en Voor de vorm. Taalvraagbaak voor schrijvers. Ze leren je graag de fijne kneepjes van het schrijfvak.

Ben je goed in taal en wil je aan de slag als redacteur? Krijg je op je werk steeds vaker de verantwoordelijkheid om teksten van anderen te verbeteren en kun je daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken? Of werk je al als redacteur, maar wil je je wat zekerder voelen over wat je doet?

Wij ontwikkelen redactiecursussen op basis van ons Handboek voor de redacteur. Vakgenoten en deskundigen, zoals het Genootschap Onze Taal, prijzen dit boek als onmisbaar. Prettig idee toch, dat de schrijvers ervan ook jouw redactievaardigheden kunnen aanscherpen?

Wat kunnen we voor jou doen?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag een offerte aan, of laat ons je verder informeren. Als je een redactietraining wilt, kun je dan meteen ook even doorgeven naar welke onderwerpen jouw interesse uitgaat.

Voor wie werken wij?

Wij werken voor uiteenlopende organisaties — van kinderopvang tot universiteit, van politieke partij tot organisatieadviesbureau, van theater tot filmfestival. Net als de Taalwerkplaats hechten zij aan heldere, aansprekende teksten. Zien voor wie wij ons inzetten? Dan kan hier.Ik wil meer informatie over training en coaching.

Wil je een offerte? Of heb je een vraag over onze training en coaching? Bel ons op 071 523 57 66, stuur een mailtje naar info@taalwerkplaats.nl, of vul dit formulier in.