Een goede tekst

Wij zorgen ervoor dat elk woord raak is. Dus wil je een goede tekst, en dat voor een goede prijs en als het even kan een beetje snel? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Ik wil een offerte »

Vertel me eerst meer »Tekstschrijver of redacteur gezocht?

Teksten die lekker lezen. Die je doelgroep aanspreken. Foutloos natuurlijk, maar ook heerlijk helder, informatief en overtuigend. Onze tekstschrijvers schrijven ze voor je. Of we verzorgen de redactie van jouw teksten. Of het nu gaat om een jaarverslag, een website, een blog of een inschrijving op een aanbesteding, wij zorgen ervoor dat elk woord raak is.

Doorpakken? Daar houden wij niet van. Althans, niet van dat woord of andere kantoorclichés. De teksten die wij voor je schrijven, zijn in vlot en helder Nederlands. Vlot is ook onze werkwijze. We houden namelijk niet van doorpakken, maar wel van aanpakken.

Webteksten, rapporten, e-mails, brieven, blogs, brochures, jaarverslagen, persberichten, aanbestedingen, digitale magazines — de Taalwerkplaats schrijft ze voor je. Onze tekstschrijvers zorgen voor een aansprekende tekst waarin je lezer gemakkelijk zijn weg vindt en die past bij het medium van je keuze. Van informatief tot swingend commercieel.

Geen tijd of zin om zelf een ruwe opzet te maken van de tekst die je wilt laten schrijven? Geen probleem: wij interviewen jou of je medewerkers om de benodigde informatie los te peuteren. Deze werkwijze is geschikt voor allerlei genres: van een zakelijk blog of een artikel in een magazine tot onderdelen van een jaarverslag of een complete website. Zelfs het non-fictieboek dat je altijd al wilde schrijven, kunnen we als ghostwriters voor je op schrift zetten. Hier lees je er alles over.

Is je tekst bestemd voor een heel grote doelgroep? Ook voor mensen die lezen lastig vinden? De Taalwerkplaats weet alles van begrijpelijk Nederlands. Dat staat ook wel bekend als taalniveau B1. Wij hebben talloze brieven, webteksten en polisvoorwaarden van verzekeraars en banken omgezet in begrijpelijk Nederlands. Daarmee kwamen zij in aanmerking voor het Keurmerk Klantgericht Verzekeren; in de brochure lees je daar meer over. Ook jouw teksten maken we graag geschikt voor alle lezers.

Goed om te weten: wij werkten mee aan een Van Dale-woordenboek en een lesmethode voor mensen die het Nederlands (nog) niet goed beheersen.

Bereik je met je tekst je doelgroep? Is de inhoud duidelijk? Leidt de structuur de lezer als vanzelf door het verhaal? En staan er geen taalfouten in? Het is heel nuttig (en vaker nog: noodzakelijk) om een eindredacteur met een frisse blik naar je tekst te laten kijken. Zodat je tekst ook echt doet wat je ermee beoogt en er geen fouten in staan. De Taalwerkplaats vindt het leuk om zelfs de pittigste teksten prettig leesbaar en foutloos te maken.

Met de Taalwerkplaats haal je de scherpste redacteuren binnen. Wij houden zo van dit vak, dat we onze vakkennis hebben gebundeld in een standaardwerk: het Handboek voor de redacteur. Vakgenoten en deskundigen, zoals het Genootschap Onze Taal, prijzen dit boek als onmisbaar. Prettig idee toch, dat de schrijvers ervan ook jouw tekst tot in de puntjes verzorgen?

Wat kunnen we voor jou doen?

Wil je weten wat we voor jou en jouw teksten kunnen betekenen? Bel ons op 071 523 57 66, of vraag een offerte aan of laat ons je verder informeren.

Voor wie werken wij?

Wij werken voor uiteenlopende organisaties — van kinderopvang tot universiteit, van politieke partij tot organisatieadviesbureau, van theater tot filmfestival. Net als de Taalwerkplaats hechten zij aan heldere, aansprekende teksten. Zien voor wie wij ons inzetten? Dan kan hier.Ik wil meer informatie over tekstbewerking.

Wil je een offerte? Of heb je een vraag over tekstschrijven of redactie? Bel ons op 071 523 57 66, stuur een mailtje naar info@taalwerkplaats.nl, of vul dit formulier in.