h e i d i  a a l b r e c h t
Zeer korte verhalen

Spiltrap

[nominatie A.L. Snijdersprijs]
In mijn tuin staat een trap − geen ladder, geen keukentrapje, maar een trap die in een woning de begane grond met de eerste verdieping zou kunnen verbinden. Alleen doet deze trap dat niet, want hij staat in mijn tuin en verbindt niets.
lees verder

Goed advies

'Lang haar zou jou leuker staan.' We zaten op smalle circusbankjes te wachten tot De kale zangeres zou beginnen en de regen roffelde op het tentdak. 'Alles aan jou is stoer, je mag het vrouwelijke wat meer benadrukken.'
lees verder

Neergang

Verbazingwekkend hoeveel licht die schots en scheve jaloezieŽn buiten houden. Weet je nog dat ik je mee wilde nemen naar Ikea, voor nieuwe? Later dacht ik: ik doe het gewoon zelf. Verrassing. Maar ik kon geen meetlint vinden.

Speeksel

Kleine druppeltjes speeksel brengen haar van haar ŗ propos. De spreker die ze onvrijwillig aan zijn mond laat ontsnappen, zou zich ervoor generen als hij wist dat zij zijn spraakregen heeft opgemerkt.
lees verder

Stekjes

Vereerd en verheugd ben ik als de buurvrouw me vraagt de plantjes een paar keer water te geven tijdens haar vakantie. Natuurlijk wil ik dat doen, daar zijn buurvrouwen voor! Het lijkt de grotemensenmaatschappij wel.
lees verder

Statement

Toe, wees een engel en help me even zoeken, zo dadelijk zijn we niet eens meer fashionably late. Wat zeg je? HŤ jasses, nee, die had ik vorige week toch al, weet je dat niet meer?
lees verder

Jessica Durlacher en de moordenaar

Zeer kort verhaal naar aanleiding van een (zeer lang) artikel in de Volkskrant.
lees verder
copyright © heidi aalbrecht, leiden